Predstavnici Uprave za dijasporu u posjeti Kranju

Tokom radne posjete R. Sloveniji, u četvrtak 18.02.2021. godine, direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović i pomoćnik direktora mr.sc. Ivan Jovović boravili su u Kranju, gdje su se sastali sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore-iseljenika Čedom Đukanovićem predsjednikom Crnogorskog kulturnog i prosvjetnog sportskog društva „Morača“ i glavnog urednika iseljeničkog glasila „Izvor“ Šemsom Đeševićem iz „Zavičajnog društva Plava i Gusinje“.
Predstavnici Uprave za dijasporu tokom sastanka još jednom su ponovili da je od ključnog značaja povećana participacija u projektima kao što je slučaj sa Javnim pozivom za sufinansiranje projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima i Javnim pozivom za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada istaknutim pojedincima i organizacijama dijaspore-iseljenika, jer je smisao istih povećanje intenziteta komunikacije i saradnje kako pojedinaca, tako i udruženja dijaspore sa matičnom državom.
Đukanović i Đešević su informisali delegaciju Uprave o aktivnostima onih udruženja koja prvenstveno baštine folklornu i drugu tradiciju zavičaja i ukazali da sa lokalnim organima vlasti, kao i sa Ambasadom Crne Gore u R. Sloveniji, imaju odličnu saradnju u koordinaciji programskih aktivnosti i obilježavanju državnih praznika Crne Gore.
Podijeli: