Predstavnici iseljeničkih udruženja iz Belgije i Luksemburga posjetili Upravu za dijasporu

Predsjednik udruženja Crnogorsko-belgijskog prijateljstva „Montenegro“ iz belgijskog grada Ojpena Goran Vratnica i Fetija Kalač iz Luksemburga posjetili su Upravu za dijasporu i razgovarali sa direktorom Uprave, mr Predragom Mitrovićem.

Direktor Mitrović ih je upoznao sa tekućim aktivnostima Uprave za dijasporu i sa nedavno usvojenim Zakonom o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima, kao i o mogućnostima, koje nova zakonska regulativa propisuje. Obavijestio ih je o predstojećem raspisivanju javnog konkursa za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom – iseljenicima, čije se raspisivanje očekuje u septembru ove godine. Dio razgovora je posvećen ovogodišnjoj manifestaciji „Dani iseljenika“ koja je održana u Gusinju od 30. do 31. jula.

Vratnica je informisao direktora Mitrovića sa radom, planovima i programima udruženja „Montenegro“ – Ojpen i upoznao ga sa položajem naše iseljeničke zajednice u Belgiji i uključenošću iseljenika u organizaciju kulturno-umjetničkih i drugih događaja u okviru njihovog udruženja, značajnih za očuvanje kulture i identiteta naših iseljenika u Belgiji i jačanju veza sa maticom  Crnom Gorom.

Podijeli: