Predstava “Zaljubljeni vitez od Morače“ po tekstu Beranca Velimira Ralevića premijerno izvedena u Sokobanji

U okviru „Banjskog zabavnog leta“ mnogobrojna sokobanjska publika je trećeg septembra uživala u premijeri dječije predstave „Zaljubljeni vitez od Morače“, koja je rađena po tekstu poznatog crnogorskog književnika za mlade, Velimira Ralevića iz Berana.

Foto: sokobanjapress

Ova raspjevana, razigrana i interaktivna komedija, u kojoj su korišteni i motivi iz Ralevićevih pjesama, ima za cilj da najmlađe što više, kroz igru, odvoji od virtuelnog svijeta.

Miloš Paović– poznati aleksinački glumac i jedan od aktera predstave, poslije premijere je između ostalog rekao: „Na scenama je sve manje dobrih tekstova za decu, a tekst je osnov svega. Zato nam je i izuzetno drago što smo ostvarili saradnju sa Velimirom Ralevićem, jednim od najkvalitetnijih pjesnika za mlade, koji nam je, iako mu je ovo pozorišni prvenac, podario predstavu koja će imati svoju budućnost i trajanje. To potvrđuju i mnogi pozivi centara za kulturu jugoistočne Srbije, samo u septembru i oktobru zakazali smo dvadesetak izvođenja“.

U predstavi, pored Paovića, igra i glumac aleksinačkog pozorišta Srđan Stojadinović. Za scenski pokret zadužen je Mladen Milojković– glumac pozorišta lutaka iz Niša, kostime je osmislila Dragana Dimitrijević a režiju potpisuje Biljana Nikolić– prvakinja kruševačkog pozorišta.

Predstava je realizovana uz pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije i Uprave za dijasporu Crne Gore, a produkciju potpisuje Udruženje Crnogoraca jugoistočne Srbije.

Podijeli: