Predsjednik Udruženja Lovćen sastao se sa zamjenicom premijera Kosova

Dana 11.avgusta 2020.godine u zgradi Vlade Kosova predsjedavajući Konsultativnim vijećem za zajednice sa Kosova i predsjednik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“  gospodin Lazar Radulović sastao se sa zamjenicom premijera Kosova Albulenom Balaj.

Na pomenutom sastanku predsjednik Udruženja Crnogoraca Lovćen upoznao je svoju sagovornicu o načinu i funkcionisanju naše zajednice na Kosovu kao i o izazovima i problemima sa kojim se  zajednica susrijeće. Zamjenica premijera Kosova Albulena Balaj izrazila je razumijevanje i  spremnost kosovske vlade za svaki vid saradnje sa našom zajednicom u prevazilaženju svakodnevnih problema i zahvalila se predsjedniku Udruženja Crnogoraca na saradnji.

Sagovornici su saglasni da je saradnja između Crne Gore i Kosova na veoma visokom nivou i da naši predstavnici na Kosovu i Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ budu most saradnje i dobrih odnosa. Takođe je dogovoreno da se u narednom periodu  naprave određeni koraci i strategija za što bolju saradnju kosovske vlade sa našim iseljenicima na Kosovu.

Podijeli: