Predsjednik Udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva „Montenegro“ Goran Vratnica u posjeti Upravi

V.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr Erduan Demić danas je ugostio delegaciju Udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva „Montenegro“. Delegaciju su činili predsjednik udruženja gospodin Goran Vratnica i gospođa Slavica Kruščić-Vasović, počasna članica udruženja. Sastanku su prisustvovali v.d. pomoćnica direktora Renata Gojković i Viši savjetnik Alen Mujević.

Predsjednik Udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva „Montenegro“ Goran Vratnica u posjeti Upravi

V.d. direktora Demić se zahvalio gospodinu Vratnici na inicijativama i aktivnostima koje sprovodi udruženje, koje iskazuje veliko poštovanje svojoj matici i našoj iseljeničkoj zajednici u Belgiji. Pohvalio je i činjenicu da njihovo udruženje, pored velikog broja crnogorskih iseljenika, okuplja i veliki broj Belgijanaca. Sagovonike je upoznao sa radom Uprave i budućim projektima. Naveo je da je Uprava uvijek spremna da izađe u susret udruženjima i pojedincima u dijaspori za sve inovativne projekte i da se nada da će u narednom periodu saradnja sa Upravom biti intezivirana.

Gospodin Vratnica upoznao je prisutne sa radom udruženja, aktivnostima u proteklom periodu, kao i sa budućim ciljevima. Najavio je projekat čiji će moto biti „SVI SMO MI AMBASADORI“, planiran da se održi u maju tekuće godine u gradu Liježu. Takođe, istakao je da sljedeće godine njihovo udruženje obilježava jubilarnu desetu godišnjicu od svog osnivanja. Govorio je i o praksi angažovanja djece i omladine iz udruženja, kao i umjetnika iz Crne Gore koji redovno učestvuju u projektima koje njihovo udruženje uspješno realizuje.

V.d. pomoćnica direktora Gojković osvrnula se na lični i profesionalni doprinos gospodina Vratnice u odnosu na Crnu Goru i zahvalila se na njegovom zalaganju za očuvanje crnogorskih vrijednosti i umrežavanju dijaspore sa istaknutim pojedincima i umjetnicima iz Crne Gore. Dodatno, informisala je prisutne o Javnom pozivu za sufinansiranje koji će biti raspisan najkasnije do kraja februara, tekuće godine.

Podijeli: