PREDSJEDNIK UDRUŽENJA CRNOGORACA LOVĆENCA POSJETIO UPRAVU ZA DIJASPORU

Upravu za dijasporu je, u petak 28. septembra 2018. godine, posjetio predsjednik Udruženja Crnogoraca Lovćenca Nikola Muhadinović. Sa njim je ovom prilikom razgovarao direktor Uprave mr Predrag Mitrović.

Na početku sastanka Muhadinović je informisao direktora Mitrovića o aktivnostima ovog udruženja u proteklom periodu, dok su u fokusu sastanka bile aktivnosti povodom predstojećih izbora za odabir novog saziva Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u R. Srbiji. U tom kontekstu, Muhadinović se zahvalio Upravi na podršci i doprinosu za harmonizaciju odnosa među udruženjima koja će zajednički nastupiti na pomenutim izborima.

Razgovarajući o funkcionisanju prošlog saziva Nacionalnog savjeta i međusobim odnosima njegovih članova, zajednički je zaključeno da on nije bio na zadovoljavajućem nivou, te da treba obratiti posebnu pažnju na novi izborni proces koji je u toku.

Osvrnuvši se na aktivnosti koje su prethodile novom izbornom procesu, direktor Mitrović izrazio je zadovoljstvo povodom potpisivanja Sporazuma o međusobnoj saradnji nacionalnih udruženja Crnogoraca u R. Srbiji za zajednički nastup na ovogodišnjim izborima i istakao da će Uprava, u granicama svojih mogućnosti, i dalje podržavati projekte koji su usmjereni na promociju Crne Gore. U tom smislu, informisao je o usvojenom novom Zakonu o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima, kao i o mogućnostima koje nova zakonska regulativa propisuje.

Podijeli: