Predsjednik Udruženja Crnogoraca Lovćen sa Kosova u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima

Danas je Upravu za saradnju sa dijasporom–iseljenicima posjetio predsjednik Udruženja Crnogoraca Lovćen sa Kosova, Lazar Radulović, kojeg je srdačno primio v.d. pomoćnik direktora Uprave Arben Jakupi.
Foto: USDI
Gospodin Radulović je upoznao v.d. pomoćnika direktora Jakupija o aktivnostima koje sprovodi udruženje na čijem je čelu, kao i o nezavidnom položaju Crnogorske nacionalne zajednice. Takođe, naglasio je da Udruženje Crnogoraca Lovćen planira da organizuje manifestaciju u čast nezavisnosti Crne Gore, koja će se održati 18. I 19. maja, na kojoj će biti prisutni najviši državni zvaničnici na čelu sa predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem.
U daljem toku razgovora, v.d. pomoćnik direktora upoznao je sagovornika sa trenutnim aktivnostima i obavezama Uprave koje proizilaze iz Zakona o saradnji Crne Gora sa dijasporom – iseljenicima, te budućim projektima koji su planirani u cilju kontinuiteta i jačanja komunikacije sa crnogorskom dijasporom. U tom smislu, informisao je o aktivnostima na realizaciji ovogodišnje manifestacije „Dani dijaspore-iseljenika“ koja će 28 i 29. jula biti održana u Rožajama, kao i o raspisanom pozivu za prijavu kandidata za Ljetnju školu jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina“ koja će u periodu od 20 do 30. jula biti realizovana na Ivanovim Koritima.
Jakupi je izrazio spremnost za pružanjem pune podrške u narednim aktivnostima koje će biti usmjerene na unaprijeđenju saradnje sa matičnom državom, gdje će ključnu ulogu saradnje imati razvojni projekti koje Uprava ima za cilj kao jednu od vodećih aktivnosti u predstojećem periodu.
Sastanak je protekao u prijatnoj atmosferi, u produktivnom dijalogu koji je rezultat razmjenjivanja brojnih ideja planiranih za realizaciju, a prve aktivnosti međusobne saradnje očekuju se ubrzo.
Podijeli: