PREDSJEDNIK DRUŠTVA CRNOGORACA I PRIJATELJA “BUDVA” IZ KOPRIVNICE POSJETIO UPRAVU ZA DIJASPORU

U srijedu 30. oktobra tekuće godine, predsjednik društva Crnogoraca i prijatelja “Budva” iz Koprivnice Radovan Knežević posjetio je Upravu za dijasporu. Sa njim je razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.

Na početku razgovora, Knežević je upoznao Mitrovića o realizovanim aktivnostima udruženja, kao i o aktivnostima planiranim za naredni period. Istakao je da udruženje ostaje posvećeno jačanju crnogorskog državnog i kulturnog identiteta u R. Hrvatskoj putem kvalitetnih projekata kojim će dodatno učvrstiti veze sa matičnom državom.

U nastavku razgovora, direktor Mitrović je informisao Kneževića o aktivnostima Uprave za dijasporu koja je u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su: online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti. Istakao je koliko je važna crnogorska zajednica u R. Hrvatskoj matičnoj državi i pokazao spremnost da Uprava za dijasporu, u okviru zakonskih mogućnosti, pomogne kvalitetne inicijative ovog udruženja u narednom periodu kojim bi dodatno jačali odnose sa matičnom državom.

Na kraju razgovora,  Mitrović je istakao da će  početkom sljedeće godine biti raspisan novi Javni konkurs za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima, i pozvao udruženje “Budva” da učestvuje sa kvalitetnim projektima sa jasnim benefitima za našu zajednicu u R. Hrvatskoj.

Podijeli: