PREDSJEDNIK CRNOGORSKOG KULTURNOG DRUŠTVA IZ TORONTA POSJETIO UPRAVU ZA DIJASPORU

U četvrtak 10. oktobra tekuće godine predsjednik Crnogorskog kulturnog društva iz Toronta Zoran V. Raičević posjetio je Upravu za dijasporu. Sa njim je razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.

U razgovoru, Raičević je pozvao direktora Mitrovića da u decembru ove godine posjeti udruženja dijaspore u Kanadi. Takođe, Raičević je informisao Mitrovića o aktivnostima udruženja u prethodnom periodu, kao i o planiranim aktivnostima za naredni period. Raičević je istakao da su opredijeljena sredstva po Javnom konkursu za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima njegovom udruženju veoma značajna, i da će kroz niz projekata raditi na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta Crnogoraca u Kanadi.

Direktor Mitrović je upoznao Raičevića sa aktivnostima Uprave za dijasporu koja je u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su: online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti.

Na kraju razgovora, Mitrović se zahvalio na posjeti i izrazio spremnost da podrži predstojeće programske aktivnosti ovog udruženja, koje svojim radom zaslužuje svaku podršku i zastupljenost matice.

Podijeli: