PREDSJEDNIK BOŠNJAČKOG SAVEZA CRNE GORE IZ NJUJORKA URUČIO STATUU ZAHVALNOSTI DIREKTORU UPRAVE ZA DIJASPORU

Dana 23. jula o. g. predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder posjetio je Upravu za dijasporu. Sa njim je razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.

Na osnovu odluke Upravnog odbora Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka, Rastoder je iskoristio priliku da uruči statuu zahvalnosti direktoru Mitroviću za zasluge koje su ostvarene na polju saradnje sa dijasporom – iseljenicima. Statua zahvalnosti je najveće priznanje koje dodjeljuje Bošnjački savez Crne Gore iz Njujorka, i ovom prilikom ista je dodijeljena prvi put upravo direktoru Mitroviću. Mitrović se zahvalio Rastoderu i članovima Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka i naglasio da mu je izuzetna čast što je prvi dobitnik ove nagrade.

Rastoder je informisao Mitrovića o sprovedenim aktivnostima udruženja, kao i o projektima koji će biti sprovedeni u narednom periodu. Takođe, Rastoder je iskazao posebno zadovoljstvo što je Uprava za dijasporu u kratkom periodu pokrenula veliki broj kvalitetnih projekata kao što su: online kurs crnogorskog jezika, web aplikacija o evidenciji iseljenika, izdavanje iseljeničkih knjižica i mnogi drugi projekti.

Mitrović je istakao da će Uprava za dijasporu, u okviru zakonskih mogućnosti, nastaviti da podržava kvalitetne projekte i u narednom periodu. Mitrović je pozvao Bošnjački savez da participiraju na novom Javnom konkursu za sufinansiranje koji će biti raspisan sledeće godine.

Esad Rastoder je inače i član novoizabranog Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Podijeli: