Predsjednica Kulturno informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu posjetila Upravu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima

U petak 04. jula 2021. godine, v.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom – islejenicima M.Sc Seid Hadžić se u prostorijama Uprave sastao sa predsjedenicom Kulturno informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetijom Kalač.

VD direktor Hadžić je sagovornici poželio dobrodošlicu i upoznao je o postojećim i planiranim aktivnostima Uprave. Pohvalio je njen dosadašnji rad, a posebno je istakao njeno zalaganje na prezentovanju Crne Gore kao veoma atraktivne turističke destinacije.
Kalač je saopštila da je aktuelna avio veza sa Luksemburgom veliki pomak u odnosima dvije zemlje i da je dijaspora izuzetno zadovoljna i nostalgična dolaskom u Crnu Goru, posebno jer je godinama rađeno na ostvarenju ovog cilja. Obzirom da je Luksemburg treća zemlja po bogatstvu u Evropi, dolazak privrednika i biznismena iz tog područja predstavlja veliku šansu za razvoj privrede i turizma u Crnoj Gori. Kalač je upoznala v.d. direktora Hadžića i o novom projektu, gdje je riječ o planiranoj botaničkoj bašti Crne Gore u Luksemburgu.
Hadžić je obavijestio sagovornicu i o predstojećoj manifestaciji Dani dijaspore, koja će se održati u Bijelom Polju 28. i 29. jula 2021. godine i tom prilikom je pozvao i dijasporu iz Luksemburga na prisustvo ovoj manifestaciji koja će imati nove elemente u svom programu u odnosu na prethodnu.
Podijeli: