PREDSEDNIK VLADE VOJVODINE PRIMIO DELEGACIJU NACIONALNOG SAVJETA

Predsjednik Vlade Vojvodine gospodin Igor Mirović i šef kabineta Tatijana Đukanović, primili su u utorak 23.02.2021. godine predstavnike Nacionalnog savjeta Crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji, na čelu sa predsjednikom Dragoljubom Malovićem, potpredsjednikom dr Blagojem Markovićem i sekretarom Draganom Ivanovićem.

U veoma srdačnoj i radnoj atmosveri, predsjednik Malović je upoznao Predsjednika Pokrajinske Vlade o radu Nacionalnog savjeta i problemima sa kojima se suočava Nacionalni savjet u obavljanju svojih svakodnevnih aktivnosti.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Pokrajinske vlade i resornih sekretarijata sa Nacionalim savjetom naročito uspešna u oblasti kulture i informisanja kao i u oblasti koju pokriva sekretarijat za nacionalne manjine.

Predsjednik Mirović, je istakao, da Pokrajinska vlada svojim programom pruža značajnu podršku očuvanju i razvoju indetiteta crnogorske nacionalne zajednice u Vojvodini.

Najavljujući u budićnosti, punu podršku svim programskim aktivnostima sa kojima se bavi crnogorska nacionalna zajednica u Republici Srbiji.

Podijeli: