Poziv za dodjelu nagrada iseljenicima

Uprava za dijasporu je danas raspisala Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada zaslužnim iseljenicima i organizacijama dijaspore.

Javni poziv je otvoren do 15. maja 2019. godine, a pravo predlaganja, tj. dostavljanja inicijativa imaju sva pravna i fizička lica iz Crne Gore i inostranstva.

Nagrade se dodijeljuju u 7 kategorija i to: nagrada za doprinos očuvanju državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori; nagrada za doprinos u oblasti kulture; nagrada za doprinos u oblasti nauke; nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore; nagrada za unaprijeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom; nagrada za dobročinstvo i nagrada za doprinos u oblasti sporta.

Konkursna dokumentacija predaje se elektronskim putem na posebnom obrascu koji je dostupan na web sajtu Uprave za dijasporu. O kandidaturama i dobitnicima nagrada odlučivaće medjuresorska Komisija, a nagrade će biti dodijeljene na centralnoj manifestaciji „Dani dijaspore“, koja će se održati 29.jula ove godine u Baru.

Podsjećamo da su prve nagrade istaknutim iseljenicima i organizacijama dijaspore dodijeljene na manifestaciji „Dani dijaspore“ održanoj u Petnjici 2017. godine.

 

Podijeli: