POTPISANI UGOVORI ZA FINANSIRANJE NACIONALNIH SAVETA

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, uručio je 10.03.2022. godine, ugovore vredne 61.6 miliona dinara za sufinansiranje delatnosti  Nacionalnih savjeta nacionalnih manjina u Vojvodini,  radi unapređenja manjinskih prava na teritoriji  Pokrajine, istakavši da je očuvanje zajedništva za Vojvodinu ključni prioritet.

„Ovo je važan događaj jer na ovaj način iskazujemo našu privrženost zajedništvu, solidarnosti i uvažavanju prava nacionalnih manjina i pokazujemo da na najkorektniji način pomažemo realizaciju projekata i programskih aktivnosti nacionalnih saveta“ izjavio je predsjednik Mirović.

Prema njegovim riječima, većinski srpski narod i nacionalne manjine koje žive zajedno, uvek, a posebno u teškim vremenima, moraju čuvati zajedništvo.

„Bez zajedništva teško da bi smo postigli uspehe koje Vojvodina beleži proteklih godina na ekonomskom planu i razvoju lokalnih sredina. Jedan od najvažnijih zadataka za Pokrajinsku vladu jeste upravo podrška radu nacionalnih savjeta nacionalnih manjina kako bi smo zajedno očuvali jezik, pismo, kulturne sadržaje, informisanje i obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina, to će mo raditi i u vremenu koje je pred nama“, rekao je Mirović.

„Višegodišnja praksa da Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje,propise,upravu i nacionalne manjine dodeljuje novčana sredstva za realizaciju godišnjih aktivnosti nacionalnih saveta, dokaz je posvećenosti Pokrajinske vlade i Sekretarijata u očuvanju i unapređenju položaja nacionalnih manjina u Pokrajini“, izjavio je potpredsjednik Pokrajinske vlade i resorni sekretar Žolt Sakalaš.

 

U Ime Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine Ugovor je primio predsjednik,
Dragoljub Malović

Podijeli: