Posjeta privredne delegacije Crne Gore Nacionalnom savjetu crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji

Juče, 17.05.2018. godine Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji posjetila je, privredna delegacija iz Crne Gore.

Delegaciju je predvodio predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, generalni konzul Crne Gore Miodrag Kankaraš, predsjednik Skupštine PKCG Vojo Banović, Izvršni direktor „13. Jul-Plantaža“ Verica Maraš, Izvršni direktor Luke Bar Zarija Franović i direktor Lovćen Investa M. Radmilović. Privrednici su istakli da imaju dobru saradnju sa privrednicima u Republici Srbiji, odnosno AP Vojvodini, i da je to tradicionalna saradnja, koja uvijek može i treba biti bolja.

Predstavnici Savjeta, predsjednik Miodrag Becić, potpredsjednik Slobodan Balandžić i član IO Ljubiša Simović su upoznali privrednike sa prethodnim i budućim aktivnostima Nacionalnog savjeta i dogovorena je još bliža i bolja saradnja. Miodrag Becić, predsjednik Savjeta je kazao da akcenat treba staviti na djecu, i pohvalio projekat „Ljetnja škola Crna Gora moja postojbina“ koju organizuje Uprava za dijasporu Crne Gore i istakao da bi još takvih projekata doprinijelo da se Crnogorci u Republici Srbiji, ne asimiliraju.

Podijeli: