POSJETA PREDSJEDNIKA OPŠTINE SEN GRASIJEN UPRAVI ZA DIJASPORU

Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović, sa saradnicom Milicom Nikić primio je 23. februara 2019.godine Žulijena Bašara, predsjednika pariške Opštine Sen Grasijen, članove Asocijacije Montenegro – Dejana Šestovića i njegovu suprugu Sanju Šestović.

U uvodnom dijelu, direktor Mitrović je upoznao prisutne o predstojećim aktivnostima Uprave za dijasporu, važnosti pružanja podrške iseljeničkim udruženjima kroz javni poziv za sufinansiranje projekata odnosno programa, koji će uskoro biti objavljen na internet stranici Uprave.

Žulijen Bašar je istakao važnost promovisanja jedne države i njenih narodnih i kulturnih vrijednosti u svijetu, poput Crne Gore, koja je naizgled mala, ali bogata kulturom i vrijednostima svoga naroda. Napomenuo je dobru saradnju i razgovor sa našim iseljenicima u Francuskoj, kao i spremnost da pruži podršku aktivnostima i radu Asocijacije Montenegro. Vođen iskustvom dobre saradnje, odlučio je da posjeti Crnu Goru, kao primjer dobre prakse u razvoju turizma, kako bi se upoznao sa njenim ljepotama i potencijalima.

U nastavku razgovarano je o raznim oblicima saradnje kroz projekte i programske aktivnosti, poput đačke, sportske i druge razmjene sa crnogorskim opštinama.

Šestović je istakao da su se prošlogodišnji Dani Crne Gore u Parizu upravo organizovali u Opštini Sen Grasijen, na poziv g. Bašara, koji je sa oduševljenjem održao govor i pozdravio prisutne.

Na kraju, Žulijen Bašar je uručio direktoru Mitroviću knjigu pod nazivom „Sen Grasijen kroz vrijeme“ i simboličnu i unikatnu medalju.

Direktor Mitrović je izrazio zadovoljstvo povodom posjete, uručio prigodne poklone i naglasio da će Asocijacija Montenegro biti glavna spona u realizaciji projekta razmjene učenika.

Podijeli: