POSJETA MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA G. NUHODŽIĆA UDRUŽENJU CRNOGORSKIH ISELJENIKA U ISTANBULU

Tokom posjete Republici Turskoj ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika, koji žive u Istanbulu.

Predstavnici udruženja su izrazili zahvalnost ministru Nuhodžiću na srdačnom prijemu i saopštili da je Republika Turska posebno posvećena daljem razvoju saradnje dvije prijateljske države. Naglasili su da će dobri i sadržajni međudržavni odnosi doprinijeti daljem jačanju ukupne saradnje. Ministar Nuhodžić je izrazio zadovoljstvo susretom i naveo da će u narednom periodu Vlada Crne Gore još više intenzivirati napore na unapređenju saradnje sa našom dijasporom. Nuhodžić je iskazao zadovoljstvo interesovanjem i spremnošću iseljenika da investiraju u Crnu Goru i da učestvuju u projektima koji su značajni za razvoj crnogorske ekonomije i privrede.

Ministar Nuhodžić se sastao i sa predstavnicima udruženja studenata koji se školuju na prestižnim univerzitetima u Turskoj. Studenti su prenijeli pozitivna iskustva studiranja, a ministar Nuhodžić je istakao da projekat dodjele stipendija Vlade Republike Turske predstavlja važan doprinos daljem jačanju saradnje u oblasti visokog obrazovanja, kao i ukupnim međudržavnim odnosima. Poručio studentima da odnoseći se odgovorno prema obavezama na fakultetu na najbolji način predstavljaju svoju državu

Podijeli: