Posjeta Miloša Bukilića Upravi za dijasporu

Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović sastao se danas u prostorijama Uprave za dijasporu sa Milošem Bukilićem, predsjednikom FC “Montenegro” iz Vupertala i jednim od članova Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima ispred Savezne Republike Njemačke.

Bukilić je u razgovoru informisao direktora Mitrovića sa planovima i dosadašnjim aktivnostima predmetne sportske organizacije, koja u okviru svog rada, tradicionalno od 2007. godine organizuje i školu fudbala za mlade. Istakao je da je cilj škole usmjeravanje djece i omladine na zdrave tokove života, izgrađivanje osjećaja za timski rad i pripadnost timu. Osim toga, fudbalski klub je tokom svog rada ostvario niz uspjeha pod vođstvom g-dina Bukilića kao selektora tima.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i njegovih radnih tijela, te eventualnom odlaganju sjednice zakazane za 29. jul tekuće godine, imajući u vidu neizvijesnosti u pogledu otvaranja granica sa zemljama iz kojih dolaze članovi Savjeta i generalno neizvijesne situacije iz ugla bezbjednosti putovanja.

Takođe, direktor Mitrović je upoznao Bukilića sa tekućim i planiranim aktivnostima Uprave za dijasporu, kao i o modalitetima jačanja saradnje i veza dijaspore u Njemačkoj sa maticom. Sagovornici su izrazili uvjerenje da će pripadnici naše dijaspore u ovoj državi i dalje biti aktivno uključeni u kulturne, društveno – korisne i humanitarne akcije usmjerene na povezivanje naših ljudi u Njemačkoj, kao i njegovanje crnogorskog nasljeđa i kulture.

Podijeli: