Posjeta delegacije Opštine Pljevlja crnogorskom društvu „Crna Gora“ Ljubljana

Tokom posjete Sloveniji, bratskoj opštini Velenje, predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović je sa svojim timom posjetio i crnogorsko društvo „Crna Gora“ Ljubljana. Susret je održan 27. juna 2021. godine u prostorijama Saveza „Kulturni centar crnogorskih društava Slovenije“ a domaćin je bio Zoran Laketić, predsjednik CD „Crna Gora“ Ljubljana sa članovima društva.

U razgovoru su domaćini upoznali goste iz Pljevalja sa aktivnostima društva koji za cilj imaju očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta. Predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović, je sa domaćinima razgovarao o izazovima sa kojima se suočava opština Pljevlja kao rudarski grad kao i prirodnim potecijalima za razvoj i projektima razvoja na području turizma.

Posebno je istakao zadovoljstvo što su opštine Velenje i Pljevlja bratske  opštine koje više od dvije decenije sarađuju u razmjeni iskustava i primjer su dobre prakse.

Susret je potekao u vrlo prijatnoj atmosferi i svi prisuti su izrazili zadovoljstvo na druženju i prilici da razmijene mišljenja i iskustva po temama od značaja.

Podijeli: