Poklonili knjige udruženju Crnogoraca Kosova

Predsjednik udruženja Crnogoraca na Kosovu Slobodan Vujičić posjetio je danas Javnu ustanovu „Ratkovićeve večeri poezije“, gdje je sa direktorom te ustanove Kemalom Musićem razgovarao o kulturnoj saradnji.

Tom prilikom, Ratkovićeve večeri poezije su poklonile 100 knjiga iz svoje produkcije za Biblioteku Razvojnog centra Crnogoraca Kosova, koju je 29. maja svečano otvorio premijer Crne Gore Duško Marković.

„Raduje me što smo u prilici da poklonimo knjige novoformiranoj biblioteci u Prištini i što na taj način možemo da podržimo napore gospodina Vujičića da unaprijedi i održi kulturno djelovanje Crnogoraca na Kosovu“, kazao je Musić.

Slobodan Vujičić ističe da se uvijek raduje kad dođe u Crnu Goru i Bijelo Polje i zahvaljuje se Ratkovićevim večerima poezije za vrijedan poklon.

„Novoformirana biblioteka je značajan pomak u životu i kulturnom djelovanju Crnogoraca na Kosovu. Crnogorci imaju veliku i dugu kulturološku tradiciju, a knjiga je uvijek i u svim vremenima bila veoma bitna za Crnogorce, što govore i svjetski poznata Njegoševa djela „Luča mikrokozma“ i „Gorski vijenac“. Vjerujem da ćemo sa Ratkovićevim večerima poezije i drugim institucijama kulture u Crnoj Gori i ubuduće imati dobru saradnju“, kazao je Vujičić.

V.K. RCG

Podijeli: