ODRŽANI “DANI CRNOGORSKE KULTURE” U PARIZU

Na poziv predsjednika udruženja „Montenegro Asocijacija Pariz“, gospodina Radoice Markovića, v.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, gospodin Arben Jakupi, prisustvovao je manifestaciji „Dani Crnogorske kulture“ u Parizu. Među visokim zvanicama na skupu bio je i ambasador Crne Gore u Francuskoj, gospodin Ivan Ivanišević, kao i gradonačelnik Opštine Rosny-sous-bois, gospodin Jean Paul Fauconne.

ODRŽANI “DANI CRNOGORSKE KULTURE” U PARIZU

Na ovom značajnom događaju, v.d. direktor Jakupi održao je govor, u kojem se posebno zahvalio dijaspori na njihovoj izuzetnoj privrženosti domovini i neprocjenjivom doprinosu koji neprekidno pružaju razvoju Crne Gore. Njihova kontinuirana podrška, fokusirana na promociju crnogorske kulture, identiteta i običaja, od suštinskog je značaja za očuvanje kulturnog nasljeđa države matice.

ODRŽANI “DANI CRNOGORSKE KULTURE” U PARIZU

Već dugi niz godina, u tradicionalnoj saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, “Asocijacija Montenegro Pariz” organizuje „Dane Crnogorske kulture“ u Parizu. Predsjednik za odnose sa dijasporom u ovom udruženju, gospodin Dejan Šestović, dao je veliki doprinos u organizaciji ove značajne manifestacije, zajedno sa ostalim članovima udruženja.

ODRŽANI “DANI CRNOGORSKE KULTURE” U PARIZU

U bogatom i raznovrsnom programu manifestacije učestvovali su tradicionalni gosti, Folklorni ansambl „CRNA GORA“ iz Podgorice, vokalna solistkinja Branka Zečević, takođe, iz Podgorice, kao i brojna folklorna društva iz regiona Pariza. Posjetioci su mogli uživati u dvije izvanredne predstave, prva je održana u subotu, 21. oktobra, na otvorenom prostoru ispred Kazina na obali predivnog jezera Enghien-les-Bains (predgrađe Pariza), sa početkom u 18 sati, dok je glavna predstava izvedena u nedelju, 22. oktobra, u opštini Rosny-sous-bois, sa početkom u 12 časova.

ODRŽANI “DANI CRNOGORSKE KULTURE” U PARIZU

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima ističe važnost ovakvih manifestacija u očuvanju i promociji crnogorske kulture i tradicije širom svijeta i iskazuje posebno zadovoljstvo nastavku saradnje sa dijasporom i udruženjem „Montenegro Asocijacija Pariz“ u budućnosti.

Podijeli: