ODRŽANE II CRNOGORSKE SVJETSKE IGRE U OKVIRU „DANA ISELJENIKA“

U hotelskom Verde kompleksu u Podgorici, od 25. do 28. Jula 2018. godine održane su II crnogorske svjetske igre, koje su ove godine realizovane u okviru „Dana iseljenika“ i bile podržane od Uprave za dijasporu, pored osnivača, Sportskog društva „Lovćen“.

Učesnici su se takmičili u šest disciplina: fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, plivanju i tenisu.

Ovog puta na igrama su 28. jula učestvovali i najmlađi predstavnici našeg iseljeništva koji pohađaju tradicionalnu školu “Crna Gora moja postojbina“, na Ivanovim Koritima, od 20. do 30. Jula. Postigli su značajne rezultate, a između ostalog su bili pobjednici fudbalskog turnira na ovim igrama.

Na ceremoniji dodjele priznanja, osnivač igara, naš istaknuti sportista Goran Đukanović je istakao da igre zbližavaju učesnike, kojih je i ovog puta bilo sa svih strana svijeta, i da ostaju u sjećanju cijelog života, pogotovo najmlađim naraštajima.

Predstavnik Uprave za dijasporu, Zoran Đukanović pohvalio je težnju da igre iz godine u godinu budu što bolje i masovnije, kao i ukupnu atmosferu koja vlada tokom igara. Našim mladim iseljenicima koji su učestvovali na ovim igrama poželio je što više ovakvih susreta u svojoj matičnoj državi, koji oplemenjuju, i gdje zaista, iznad rezultata, važi Kubertenovo geslo „Važno je učestvovati“, ali i družiti se, sklapati nova prijateljstva i nositi uvijek najljepše uspomene iz njihove Crne Gore.

Osim što su osvajači prva tri mjesta u svim sportovima dobili pehare, posebno priznanje dodijeljeno je našem istaknutom iseljeniku iz Istanbula Bedri Gulu Mukoviću, koji se i sam dugo bavio sportom, kao i direktoru Uprave za dijasporu mr Predragu Mitroviću, koje će mu biti naknadno uručeno.

Učesnici su se potom razišli sa nepodijeljenim lijepim osjećanjima i željom da i sljedeće godine učestvuju na ovim igrama.

Podijeli: