ODRŽANA ŠESTA SJEDNICA REDOVNE IZBORNE SKUPŠTINE CRNOGORSKE ZAJEDNICE U R. MAKEDONIJI

Dana 28.10.2018.godine, održana je VI sjednica Redovne izborne Skupštine Crnogorske zajednice u Republici Makedoniji u kongresnoj dvorani hotela Aleksandar Palace u Skoplju.

Tim povodom, u svečanom dijelu sjednice, pozdravnim govorom obratili su se izaslanik predsjednika Vlade Crne Gore Salko Luboder, potpredsjednik Vlade R. Makedonije i ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović, ambasador Crne Gore u R. Makedoniji Predrag Mitrović i predsjednik Crnogorske zajednice u R. Makedoniji Boris Popivoda.

Pored pomenutih govornika, prisutnima je pročitano i pozdravno pismo poslanika u Skupštini Crne Gore prof. dr Miodraga Vukovića, koji zbog ranije preuzetih obaveza, nije bio u mogućnosti da prisustvuje ovom događaju.

Radnim dijelom sjednice predsjedavala je prof. dr Jadranka Dabović, dok je uloga moderatora tokom diskusija pripala Danijeli Nešovski. Uvodni izlagači su bili generalni sekretar CZRM-e Predrag  Nikolić, predsjednik Nadzornog odbora Vinko Marašević i doktor medicinskih nauka Radica Grubović.

U ovom dijelu sjednice, razmatralo se o izmjenama i dopunama postojećeg Statuta CZRM, izvještajima o radu i poslovanju udruženja, izboru radnog predsjedništva i Nadzornog odbora.

Na kraju sjednice, uslijedilo je glasanje prisutnih članova i usvajanje zaključaka sa iste. Shodno zaključcima sa sjednice, za rukovodstvo Crnogorske zajednice ponovo je izabran predsjednik Boris Popivoda, dok su potpredsjednici Milorad Miladinović i Rasim Muminović.

Organizaciju ove sjednice, koja je bila na zavidnom nivou i koja je okupila oko stotinak članova ovog udruženja, podržala je Uprava za dijasporu Crne Gore.

Održavanjem sjednice, kao zakonske obaveze udruženja, CZRM je još jednom potvrdila ozbiljnost u radu, privrženost matici, brigu i veliko poštovanje sa kojim se odnose prema našoj zajednici u Makedoniji.

Podijeli: