ODRŽAN ZAVRŠNI SASTANAK KOMISIJE ZA PREDLAGANJE KANDIDATA IZ REDA PREDSTAVNIKA DIJASPORE

U utorak, 9. aprila 2019. godine, održan je završni sastanak Komisije za predlaganje kandidata iz reda predstavnika dijaspore – iseljenika za članove Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Sastanku su prisustvovali sljedeći članovi Komisije: poslanica i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Nada Drobnjak, poslanik i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Halil Duković, direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić, generalni direktor Direktorata za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Selim Lika, generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu manjinskih prava i drugih manjinskih nacionalnih zajednica Leon Gjokaj, član Savjeta Matice crnogorske i glavni i odgovorni urednik časopisa „Matica“ Marko Špadijer, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, šefica Odsjeka za statusno – pravna pitanja, finansije i iseljeničke isprave u Upravi za dijasporu Elvira Bekteši i šef Odsjeka za privrednu i naučnu saradnju u Upravi za dijasporu mr Marko Špadijer.

Komisija je zasijedala u punom sazivu i u skladu sa zaključcima sa prethodnog sastanka utvrdila predlog kandidata iz reda predstavnika dijaspore-iseljenika za članove Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima. Komisija je utvrdila i predlog kandidata za države odnosno grupe država, za koje nije predložen propisani broj kandidata za članove Savjeta, a na inicijativu Uprave za dijasporu.

U skladu sa zakonskim odredbama, Komisija će predlog kandidata za članove Savjeta dostaviti Upravi za dijasporu. Imena članova drugog saziva Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima biće objavljena nakon usvajanja akta o obrazovanju Savjeta, od strane Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.

Podijeli: