ODRŽAN TREĆI SASTANAK KOMISIJE ZA PREDLAGANJE KANDIDATA IZ REDA PREDSTAVNIKA DIJASPORE

U utorak, 19. marta 2019. godine, održan je treći sastanak Komisije za predlaganje kandidata iz reda predstavnika dijaspore – iseljenika za članove Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Sastanku su prisustvovali sljedeći članovi Komisije: član Savjeta Matice crnogorske i glavni i odgovorni urednik časopisa „Matica“ Marko Špadijer, direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić, generalni direktor Direktorata za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Selim Lika, generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu manjinskih prava i drugih manjinskih nacionalnih zajednica Leon Gjokaj, poslanica i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Nada Drobnjak, poslanik i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Halil Duković, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, šefica Odsjeka za statusno – pravna pitanja, finansije i iseljeničke isprave u Upravi za dijasporu Elvira Bekteši i šef Odsjeka za privrednu i naučnu saradnju u Upravi za dijasporu mr Vladan Lalović.

Za predsjednicu Komisije izabrana je Nada Drobnjak. Komisija je zasijedala u punom sazivu i u skladu sa zaključcima sa prethodnog sastanka, razmijenila je mišljenja o predloženim kandidatima i utvrdila svoj predlog kandidata za veći broj zemalja.

Sljedeći sastanak Komisije biće održan u toku naredne nedjelje.

Podijeli: