ODRŽAN SASTANAK DELEGACIJE UPRAVE ZA SARADNJU SA DIJASPOROM – ISELJENICIMA I GENERALNOG KONZULATA CRNE GORE U KULI

U Kuli je 26.03.2022. godine održan sastanak koji su, sa iseljeničkim udruženjima iz Vojvodine, održali predstavnici Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima i Generalnog konzulata Crne Gore u Srbiji.
Foto: usdi
Ispred Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, skupu su prisustvovali v.d. direktora Uprave mr Seid Hadžić i samostalni savjetnik I Zoran Đukanović.
U ime Generalnog konzulata prisustvovala je generalna konzulka Nevenka Ćirović, konzul Bogoljub Jegdić i vicekonzulka Nikoleta Lakić.
 
Generalna konzulka Ćirović se u svojim uvodnim riječima zahvalila prisutnima koji su u velikom broju upriličili ovaj skup i najavila diskusiju o različitim temama.
V.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima mr Seid Hadžić pozdravio je prisutne goste i u svom govoru istakao težnje Uprave za što boljom saradnjom sa dijasporom-iseljenicima kroz tri glavna postulata koji treba da karakterišu tu saradnju: transparentnost rada, kreativnost i predanost u radu. Govorio je o aktivnostima na kojima Uprava radi, istakavši da su se formirali naučni i biznis klub, koji će i ove godine svoj vrhunac aktivnosti doživjeti na Danima dijaspore, krajem jula u Rožajama. Takođe je naglasio da je najvažnije da udruženja rade na projektima koji su finansirani od strane Uprave i drugih izvora finansiranja, jer samo tako mogu se nametnuti kao kredibilni subjekti, što bi imalo uticaja i na svo naše iseljeništvo u Srbiji.
Foto: usdi
Na sastanku se razgovaralo i o obavezi što uspješnijeg komuniciranja i umrežavanja naših udruženja širom svijeta,kao i o neophodnosti unapređenja satelitskog programa RTCG koji je vidljiv svuda van Crne Gore.
Sastanak je završen zaključcima direktora Hadžića i generalne konzulke Ćirović da su projekti glavna obaveza naše dijaspore i da se preko njih mora čuvati državni identitet našeg iseljeništva.
Podijeli: