ODRŽAN KONZULARNI DAN U SLOVENIJI

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova CG i Upravom za dijasporu, u subotu 13. oktobra 2018. godine, organizovalo je konzularni u Ljubljani, R.Slovenija. Ispred matične države, konzularnom danu prisustvovali su direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović, ambasador Crne Gore u R. Sloveniji Vujica Lazović, kao i direktor Direkcije za diplomatske privilegije, imunitete i legalizaciju u Generealnom direktoratu za konzularne poslove Miloš Đuričković.

Tokom konzularnog dana u Ljubljani, izvršene su brojne konzularne radnje na zahtjeve zainteresovanih lica i ovom prilikom iskazano je veliko interesovanje za dalji nastavak saradnje sa našom dijasporom, kao i za unaprijeđenje poslovnog partnerstva između dvije zemlje.

U okviru konzularnog dana, upriličen je susret sa predstavnicima organizacija dijaspore – iseljenika u ovoj zemlji, kao i sa počasnim konzulom Crne Gore u R. Sloveniji Vojislavom Kovačem. Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima i aktivnostima Uprave za dijasporu, kao i aktivnostima udruženja, te mogućnostima za unaprijeđenje već postojeće saradnje.

Podijeli: