Objavljen prvi broj glasnika Crnogorskog Nacionalnog savjeta u Republici Srbiji

Nacionalni savjet u Republici Srbiji objavio je prvi broj glasila „Vijest“. Glavni i odgovorni urednik glasila, Dragan Ivanović, istakao je da će glasilo biti objavljivano tromesečno, da će temama od značaja raditi na ujedinjenju crnogorske nacionalne zajednice u Republici Srbiji.

Prenosimo uvodnu reč urednika:

„Poštovani čitaoci i autori,

Kao glavni i odgovorni urednik glasila „Vijest“, radujem se izazovu stvaranja glasila, koji će svojim tromjesečnim izlaženjem i objavljenim sadržajima unaprijediti i nadam se, spajati crnogorsku nacionalnu zajednicu u Republici Srbiji.

Pred Vama je prvi broj glasila „Vijest“, na čijim stranicama možete sa radošću i zadovoljstvom pročitati tekstove koje glasilo u svom sadržaju objavljuje i prati. Na prvom mjestu, pratiće rad svoga osnivača Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji, udruženja Crnogoraca u Srbiji kao i stručne tekstove naših zemljaka, poznatih u oblasti zdravstva, slikarstva, sporta, prava, psihologije, ekonomije, kulture, obaveštavanja, obrazovanja, upotrebe jezika, kao i u drugih naučnih i stručnih disciplina.

Nadam se, poštovani čitaoci, da će glasilo kod Vas naići na dobar prijem, što će nama u maloj redakciji dati snažan motiv za bolji i kvalitetniji rad. Naravno, sa zadovoljstvom i nestrpljenjem očekujemo pisma čitalaca sa sugestijama, informacijama i prijedlozima za kvalitetnije glasilo.“

Prvi broj glasila možete preuzeti i pročitati ovde: Vijest br. 1 2021.04 SP .

Podijeli: