O izvještavanjima crnogorskih portala o dijaspori

Okrugli sto „Dijaspora kroz prizmu medija: Medijska prezentacija dijaspore na primjeru crnogorskih internetskih publikacija“ biće održan 26. jula u Podgorici u hotelu „Hilton“ sa početkom u 10 sati. Kako se navodi u najavi događaja tada će biti predstavljeni i rezultati istraživanja na tu temu.

Foto: Gov.me

Organizator je Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Iz uprave navode da su uvidom u dosadašnje naučne radove konstatovali nedostatak istraživanja na tu temu pa su, kako su kazali, kroz ovaj projekat željeli da analiziraju način izvještavanja crnogorskih portala o dijaspori.

„Cilj istraživanja je unapređenje kvaliteta izvještavanja onlajn medija o dijaspori kroz sprovođenje naučnog istraživanja i organizaciju okruglog stola na kojem će biti predstavljeni rezultati istraživanja. Učesnici okruglog stola biće predstavnici akademske zajednice, dijaspore i medija, u okviru koga ćemo predstaviti rezultate istraživanja i pozvati renomirane profesore i medijske stručnjake iz regiona da predstave komprataivna isustva iz svojih zemalja. Takođe, cilj ovog istraživanja je da utvrdimo modele dobre i loše prakse i da zajednički formulišemo preporuke koje bismo objavili u posebnoj brošuri i podjelili medijima“, navodi se u najavi događaja.

Podijeli: