Neophodna uspješna komunikacija sa našim iseljenicima u svijetu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore Muamera Kalića i člana predsjedništva Saveza i predsjednika Saveza Crnogoraca Hrvatske Ljuba Radovića.

Foto: Kabinet Predsjednika

„Oni su upoznali Predsjednika sa inicijativama u pravcu boljeg međusobnog povezivanja dijaspore i jačanja veza sa matičnom državom i ukazali na neophodnost intenziviranja aktivnosti države za uspješnu komunikaciju sa našim iseljenicima u svijetu“, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Kako se navodi, iskazali su visoke ocjene za državnički odnos Predsjednika u odnosu na politička i društvena kretanja u zemlji, prepoznajući značaj njegovih diplomatskih aktivnosti za dobro Crne Gore.

„Predsjednik je iskazao zadovoljstvo prilikom da se sretne sa predstavnicima dijaspore, cijeneći značaj odgovornog odnosa naših iseljenika prema zemljama u kojima žive i predstavljaju svoju matičnu državu. On se saglasio sa potrebom posvećenog odnosa resornih državnih organa prema dijaspori, koja predstavlja važan most Crne Gore sa svijetom uz podršku njihovim daljim aktivnostima“, piše u saopštenju.

Podijeli: