NAJAVA: „ZNAČAJ I REFLEKSIJE UMJETNIČKOG STVARALAŠTVA PRIPADNIKA CRNOGORSKE ISELJENIČKE ZAJEDNICE U R. SRBIJI ZA CRNU GORU, KAO ZEMLJU NJIHOVOG PORIJEKLA“

Obavještavamo vas da će se u petak, 29. aprila 2022. godine, sa početkom u 10:00 časova, u hotelu Hilton u Podgorici, u sali “Milica”, održati okrugli sto na temu: „Značaj i refleksije umjetničkog stvaralaštva pripadnika crnogorske iseljeničke zajednice u R.Srbiji za Crnu Goru, kao zemlju njihovog porijekla“.
Foto: USDI
Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima je domaćin i moderator okruglog stola koji će uvodnim izlaganjem otvoriti v.d. pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Arben Jakupi.
Na okruglom stolu, na kojem će biti razmijenjena mišljenja, znanja i iskustva, kao i vizije zajedničkog djelovanja i jačanja saradnje učestvovaće likovni umjetnici I pedagozi, kulturni radnici, teoretičari i istoričari umjetnosti, filozofi i sociolozi koji će u svojim referatima obrađivati pitanja iz kulture, nauke i umjetnosti, sastavljeni od naših pripadnika dijaspore u R. Srbiji i kolega iz Crne Gore.

 

Podijeli: