Najava: „Crnogorsko – hrvatski kulturni dodiri: nacionalne manjine kao most saradnje i povezivanja“

Obavještavamo vas da će se u subotu, 22. januara 2022. godine, sa početkom u 10:00 časova, u hotelu Hilton u Podgorici, u sali “Princeza Jelena”, održati okrugli sto na temu: “Crnogorsko – hrvatski kulturni dodiri: nacionalne manjine kao most saradnje i povezivanja”.
Uprava za saradnju sa dijasporom – iseljenicima je domaćin i moderator okruglog stola koji će, uvodnim izlaganjem, putem video linka otvoriti ministar vanjskih poslova u Vladi Crne Gore, Đorđe Radulović i ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, Goran Grlić Radman, kao i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima mr Seid Hadžić.
Na okruglom stolu, na kojem će biti razmijenjena mišljenja, znanja i iskustva, kao i vizije zajedničkog djelovanja i jačanja saradnje učestvovaće predstavnici crnogorske i hrvatske nacionalne zajednice u Hrvatskoj odnosno Crnoj Gori, kao i nezavisni crnogorski i hrvatski intelektualci, tj. kulturni radnici, umjetnici, naučnici, teoretičari i istoričari umjetnosti, filozofi i sociolozi.
Podijeli: