NACIONALNI SAVJET: DODIJELJENA SREDSTVA UDRUŽENJIMA

13.12.2019. godine u prostorijama Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Vrbasu potpisani su Ugovori i dodijeljena sredstva učesnicima Konkursa za sufinansiranje programa i projekata crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji iz oblasti: kulture,obrazovanja na crnogorskom jeziku, informisanja i službene upotrebe crnogorskog jezika.

Na bazi Odluke Nacionalnog savjeta potpisano je ukupno 22. Ugovora koji su zadovoljili kriterijume tj. uslove Konkursa.

Slobodan Medojević se ispred Crnogorskog naučno-kulturnog centra obratio prisutnima i zahvalio Nacionalnom savjetu na dosadašnjoj sardanji, podržanom prijethodnom projektu, kao i sredstvima koje je dobio na trenutnom Konkursu.

Dragomir Miljić ispred Udruženja Crnogoraca Sombora se takođe zahvalio predstavnicima Nacionalnog savjeta i istakao da mu mnogo znači uspostavljanje saradnje sa Nacionalnim savjetom i to što je Savjet prepoznao njihove potrebe.

Mirela Mirković se ispred Centra kulturnog razvoja iz Vrbasa zahvalila poštovanim članovima Nacionalnog savjeta i konkursnoj komisiji na sredstvima koja su im odobrena za projekte njihovog udruženja, uz napomenu da je to podrška kulturi crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji, budući da se djelovanje CKR bazira na projektima kulturne produkcije, izdavaštva i drugog publikovanja, što po njihovom stavu i mišljenju predstavlja trajnu vrijednost.

Potpredsjednica Silvana Baletić je dočekala prisutne i istakla da joj je drago što su se sastali, pojedini i upoznali, razmjenili kontakte, da su svi imali konstruktivan razgovor, te da se Nacionalni savjet, kao i konkursna komisija trudio da svima izađe u susret i korektno raspodjeli sredstva.

Rezultati konkurska možete preuzeti ovde

Podijeli: