NA CETINJU URUČENE GODIŠNJE NAGRADE ZA FILANTROPIJU

Jubilarna deseta dodjela nagrada za filantropiju „Iskra”, koju Fond za aktivno građanstvo organizuje sa partnerima, održana je sinoć u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju. Nagrađene su kompanije, udruženja i pojedinci za doprinos opštem dobru i razvoju građanskog društva, a ove godine osim tradicionalnih, dodijeljene su jubilarne nagrade i priznanja u više kategorija.

Dobitnik Nagrade za individualni doprinos je Blažo Sredanović, osnivač prvog sveameričkog udruženja Crnogoraca sa sjedištem u San Francisku. Utemeljivač je nagrade najboljem đaku Cetinjske gimnazije od 1.000 eura. Šestočlanoj porodici Petrović poklonio je 10.000 eura, a talentovanim mladim muzičarima Muhadinović 3.000 eura, dok je za šest socijalno ugroženih cetinjskih porodica donirao 30.000 eura.

Nagrada za doprinos dijaspore pripala je Bošnjačkoj dijaspori Crne Gore u Švajcarskoj. Udruženje je zdravstvenim ustanovama doniralo opremu vrijednu 75.000 eura. Specijalno vozilo donirali su NVO „Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” iz Rožaja, a opštini Petnjica snjegočistač. Značajnim novčanim sredstvima pomogli su socijalno ugrožene porodice i zemljake kojima je potrebno liječenje.

Podijeli: