Mitrović u zvaničnoj posjeti udruženjima u R. Sjevernoj Makedoniji

Dana 22.oktobra ove godine, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović imao je susrete sa predsjednicima i članovima crnogorskih iseljeničkih udruženja u Skoplju- Crnogorske zajednice i Saveza iseljenika iz Crne Gore kao i povjerenikom Matice Crnogorske za Sjevernu Makedoniju.

Sastancima su prisustvovale, ambasadorka Crne Gore u R.Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović i II sekretar u ambasadi Ivana Šikmanović kao i pomoćnik direktora Uprave za dijasporu Ivan Jovović. Direktor mr Predrag Mitrović je ukazao da je na Javnom pozivu za sufinansiranje programa odnosno projekata organizacija dijaspore-iseljenika se prijavilo više udruženja iz R.Sjeverne Makedonije i da su sredstva dobila udruženja koja su u tom trenutku zadovoljavala zakonske kriterijume.

Ambasadorka Petrović je tokom sastanka iskazala spremnost da Ambasada učestvuje u onim aktivnostima koje je u ovim okolnostima moguće realizovati, poput posjeta i neposredne komunikacije sa crnogorskim iseljeničkim korpusom, kao i ostvarivanju komunikacije sa makedonskim državnim organima u cilju institucionalnog unapređenja crnogorske nacionalne manjine u R.Sjevernoj Makedoniji

.uzd

Zajednički je konstatovana potreba da u cilju boljeg upoznavanja crnogorskog iseljeništva u R.Sjevernoj Makedoniji se organizuju zajedničke posjete predstavnika Uprave za dijasporu i Ambasade Crne Gore u R. Sjevernoj Makedoniji u sredinama sa većom koncentracijom crnogorskih iseljenika.

Na kraju sastanka direktor Mitrović je ukazao na važnost komunikacije i bliske saradnje među našim udruženjima i jačanju veza sa matičnom državom kao i da se na adekvatan način osluškuju potrebe i pruža pomoć crnogorskom iseljeništvu u mjeri mogućeg.

Podijeli: