Mijač i Brčvak donirali po 100.000 eura

Dokazani humanisti, biznismeni porijeklom iz Crne Gore koji žive u Švedskoj i Njemačkoj, Veselin Mijač i Hajriz Hačko Brčvak, donirali su po 100.000 eura za borbu protiv korona virusa u Crnoj Gori. Oni su donaciju uplatili Nacionalnom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti.
Ovim humanim gestom Mijač i Brčvak pokazali su svoju solidarnost sa maticom i još jednom potvrdili da Crna Gora i danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, može da računa na pomoć svoje dijaspore koja je uvijek spremna da joj u teškim situacijama pritekne u pomoć.
Veselin Mijač i Hajriz Hačko Brčvak decenijama žive u inostranstvu gdje vode uspješne biznise, a organizovali su i učestvovali u bezbroj humanitarnih i društveno – odgovornih akcija i aktivnosti, kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu. U želji da urade i više za Crnu Goru, Mijač i Brčvak su u decembru prošle godine osnovali Humanitarnu fondaciju „Dijaspora Crnoj Gori“, sa ciljem prikupljanja donacija iz dijaspore i njihovog  transparentnog usmjeravanja ka ljudima u Crnoj Gori kojima je pomoć najpotrebnija.
Prepoznajući zalaganje i dosadašnji rad osnivača Fondacije, g-dina Mijača i g-dina Brčvaka, Uprava za dijasporu je podržala osnivanje ove Fondacije koja je, imajući u vidu samo ove današnje donacije, već ispunila humanu misiju zbog koje je osnovana.
Veselin Mijač dobitnik je državne nagrade za unapređenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom koju dodojeljuje Uprava za dijasporu, a obojica dobrotvora su dobitnici nagrade za filantropiju Iskra za 2019.godinu.
Crna Gora je izuzetno zahvalna svima onima koji su, shodno mogućnostima, u proteklih nekoliko dana opredijeli sredstva za suzbijanje korona virusa u Crnoj Gori.
Ipak humani gest Mijača i Brčvaka mnogo je i više od toga jer simbolizuje jedinstvo matice i dijaspore i pokazuje kako se voli svoj narod i svoja država i kada si i hiljadama kilometara daleko.

 

Podijeli: