Marinko Ćulafić: Manastiru Svetog Vladimira vratiti nekadašnji izgled

Povodom Vaskršnjihpraznika, predsjednik Zajednice Crnogoraca u Republici Albaniji Marinko Ćulafić dočekan je danas od strane Mitropolita Elbasana Spata i Librazda, njegovog preosveštenstva, Episkop Andon Merdani, u njegovom sjedistu u Crkvi Svetog Nikole u Elbasanu.

„Tokom razgovora, obje strane su uputile čestitke pravoslavnim vjernicima na ovom svetom danu, gdje život nadvladava smrt i dobro nad lošim. Dan Hristovog Vaskrsenja je dan koji nas spaja“, saopštio je Ćulafić.

Između ostalog, kako je naveo, ponovo su naglašeni izvanredni odnosi između dva naroda na zajedničkom integracionom putu ka Evropi.

„Takođe je razgovarano i o Manastiru Svetog Vladimira, kako bi taj manastir dostigao nekadašnji izgled i slavu, kao i o zajedničkom poduhvatu koji trebamo da damo, da ovaj veoma važan vjerski, istorijski i kulturni objekat naših dva naroda postane turistička atrakcija za sve narode Balkana i šire“, kazao je Ćulafić.

Predsjednik Zajednice Crnogoraca u Albaniji juče je prisustvovao liturgiji koju je služio Otac Irinej, povodom Vaskršnjih praznika u Manastiru Sveti Vladimir u Elbasanu.

Podijeli: