KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU GLASILA „VIJEST“ – Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji

U novosadskom hotelu „Fontana“ 17. juna 2021. godine je održan PRESS susret povodom obeležavanja uspješnog početka rada 1. i 2. broja Glasila „Vijest“ Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

U ime Glasila „Vijest“ prisutnim novinarima se obratio Dragan Ivanović, direktor i glavni i odgovorni urednik „Vijesti“ i ujedno član Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, dr Blagoje Marković, potpredsjednik Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji i predsjednik Upravnog odbora Novinsko izdavačke ustanove „Vijest“ Vrbas, Milun Čurović, član Izvršnog odbora Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine i član UO NIU „Vijest“ i Radomir Čubranović, tehnički urednik lista „Vijest“.

Dobro organizovanom PRESS susretu prisustvovali su novinari pisanih i elektronskih medija iz Novog Sada.

Dragan Ivanović je upoznao kolege novinare sa uspešnim početkom rada oba broja „Vijest“ koji trenutno izlazi u tromesečnom periodu u saradnji sa brojnim saradnicima. Ivanović je takođe detaljno govorio o aktivnostima Nacionalnog savjeta, kao i sa aktivnostima Novinsko izdavačke ustanove „Vijest“. Dr Blagoje Marković je informisao novinare sa radom UO Nacionalnog savjeta i odličnom saradnjom sa ministarstvima,Pokrajinskim skretarijatom za kulturu i informisanje, važnim ustanovama, RTV-om, Gradonačelnicima Vrbasa i Novog Sada. Milun Čurović,član Izvršnog odbora Nacionalnog savjeta o član Upravnog odbora NIU „Vijest“ a u funkciji novinara-saradnika, je ukazao na uspešnu saradnju „Vijesti“ sa vrhunskim sportskim radnicima, i sportistima.

Iskazano je zadovoljstvo da su stručna javnost, čitaoci i mnoge ustanove ocenile kvalitetan i uspešan rad Glasila „Vijest“.

Dobre i profesionalne odštampane „Vijesti“ u punom koloru su lepo primljene i podeljene čitaocima u 1.000 primeraka, kao i ministarstvima i ustanovama tako da su procene da će intezivitet izlaska Glasila „Vijest“ biti neophodan – još češći.

 

Podijeli: