Koncert povodom deset godina rada Crnogorskog društva „Lovćen“

Juče je u Lovćencu u organizaciji Crnogorskog društva „Lovćen“ iz Lovćenca održan koncert pod nazivom „Lovćencu na dar“

Povodom desetogodišnjice rada i djelovanja Crnogorskog društva „Lovćen“ iz Lovćenca priređeno kulturno veče za sve članove, prijatelje i simpatizere društva. U punoj sali Doma kulture u Lovćencu pristutne su zabavili sleći učesnici: Branka Šćepanović, Rajko Radović, Bucko Mijović, Dejan Škuletić i Kulturno umjetničko društvo PP Njegoš iz Lovćenca. Svojim prisustvom uveličali su kulturno veče Dragan Đurović generalni konzul Crne Gore u Srbiji, predstavnici opštine Cetininje i predsjednik Mesne zajednice Lovćenac.

„Sjećam se kao juče kada smo odlučili da osnujemo Crnogorsko društvo „Lovćen“ sa ciljem da se bezkompromisno borimo za crnogorski identitet, da predstavimo običaje i kulturu crnogorskog naroda. Deset godina kasnije sa ponosom se prisjećamo šta smo sve učinili za crnogorsku zajednicu u dijaspori. Posebno bih istakao dvije manifestacije koje organizujemo od već desetu godinu a to je raštanijada koja je deseti put održana prošle neđelje i Plemenske viteške igre koje kroz igru i takmičenje nedaju da se zaborave crnogorski običaji i kultura.“ – izjavio je za naš portal Željko Kaluđerović predsjednik društva.

Iz Crnogorskog društva „Lovćen“ napominju da je veliki doprinos za realizaciju sinoćnog koncerta imala Uprava za dijasporu Crne Gore.

 

Podijeli: