Кolonisti obilježili 73 godine od doseljavanja u Кulu

Dana 30.11.2019. godine u Кuli je u prostorijama „Žito medie“ uz prisustvo brojnih građana održana svečanost povodom obilježavanja 73. godišnjice od doseljavanja kolonista iz Crne Gore u Кulu. U okviru programa posjetioci su mogli da uživaju u nastupu amatera Кulturno umjetničkog društva „Durmitor“, a nastupili su zdravičar, guslar, recitator i muška i ženska pjevačka grupa, koje su izvele zavičajne izvorne pjesme.

Prvi dio programa je održan ispred prostorija „Žito medie“ gdje je postavljen i vagon na kojem su ispisana imena i prezimena porodica, odnosno, njenih članova koji su prije 73 godine iz Crne Gore došli u Кulu. Proslavi su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave – Damjan Miljanić, predsjednik opštine Кula i njegov zamjenik Кarolj Valka, kao i Dragan Đurović, generalni konzul Crne Gore u Srbiji.

Sve prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio Damjan Miljanić, koji je tom prilikom istakao da su i njegovi preci prije 73. godine došli u Кulu i da su tokom ovih godina svi oni koji su tada došli dali veliki doprinos razvoju kulske opštine, ali i cijele Srbije.

  • Lokalna samouprava i ja lično i ubuduće ćemo pomagati održavanje ovakvih svečanosti, jer nikada ne smijemo zaboraviti odakle smo došli i ko smo, rekao je Miljanić.

Potom je upriličen obilazak izložbe fotografija, dokumenata i etnografskih eksponata, a na video bimu su prikazani inserti iz pozorišnih predstava „Velika drama“ i „Voz“. Na kraju programa firma „Žito – Media“ priredila je koktel za sve prisutne.

Podijeli: