Kalić novi predsjednik Evropske dijaspore CG

Novi predsjednik Evropske dijaspore Crne Gore tokom dvogodišnjeg mandata biće Moamer Kalić, koji je ujedno i član predsjedništva Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. Istakao je da će sarađivati sa Vladom u namjeri da crnogorski iseljenici, kako je rekao, češće dolaze i investiraju u crnogorsku privredu.

U ime grada učesnike je pozdravila predsjednica Skupštine Prijestonice Cetinje Maja Ćetković, ističući da su u procesima crnogorske državnosti i državotvornosti, crnogorski iseljenici odigrali veoma važnu i nezaobilaznu ulogu.

A vi, ma gdje bili, znajte da ste na Cetinju uvijek dobro došli, da ćete u svim aktivnostima imati posvećenog i pouzdanog partnera, da vas ovdje čeka prijateljski stisak ruke i bratski zagrljaj, da će vas naša pokoljenja pamtiti kao one koji život žive u tuđini, a koji ne zaboravljaju ko su, odakle su, i od kojih su – kazala je Ćetković.

Novi predsjednik Evropske dijaspore Crne Gore tokom dvogodišnjeg mandata biće Moamer Kalić, koji je ujedno i član predsjedništva Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini. On je istakao da će sarađivati sa Vladom Crne Gore u namjeri da crnogorski iseljenici, kako je rekao, češće dolaze i investiraju u crnogorsku privredu.

Naši građani,gdje god da rade i stvaraju, veoma su važni i treba im stvoriti uslove da osjete ambijent, kako bi mogli da investiraju u razvoj crnogorske privrede – poručio je Kalić.

Za potpredsjednike Evropske dijaspore Crne Gore izabrani su Neđo Tomašević iz Udruženja Crnogoraca u Hrecegovini i Danijela Livingston iz crnogorske dijaspore u Švajcarskoj, dok je za generalnog sekretaera izabran Vesko Vukotić iz Udruženja “Cetinje” iz Beograda.

Na sjednici je učestvovalo oko 20 predstavnika članica Saveza evropske dijaspore koji su obišli i spomenik „Lovćenska vila“.

Podijeli: