Jana Krivokapić dobitnik najvećeg priznanja Krstaša za 2018. godinu

Na Svečanoj akademiji Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš“, održanoj u Lovćencu, uručena je godišnja nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“, koja se dodjeljuje se za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji.

Dobitnik najvećeg priznanja Krstaša za 2018. godinu je Jana Krivokapić, godinama unazad učesnica i organizatorka niz kulturno umjetničkih manifestacija u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu. Govoreći poeziju na crnogorskom jeziku uspješno je učestvovala na opštinskim, zonskim i pokrajinskim smotrama recitatora. Dužnost bibliotekarke je obavljala od otvaranja prve Crnogorske biblioteke i čitaonice u Srbiji. Od ove godine je student Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju.

Nagradu je uručio osnivač Krstaša Nenad Stevović, moderatorka akademije je bila Isidora Ražnatović, a u programa su učestvovali: hor Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” i muzički umjetnici, Vladimir Todorović na gitari i Andraš Tot na violini.

Podijeli: