Izložba fotografija pod nazivom „Epopeja crnogorskih partizana” u Lovćencu

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu svečano je obilježen 13. jul – Dan državnosti Crne Gore, u organizaciji Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš”.
Foto: Crnogorska Partija Srbije
„Jedan od najvažnijih dana u hiljadugodišnjem crnogorskom trajanju je 13. jul, tog dana 1878. godine na Berlinskom kongresu Crna Gora dobila puno međunarodno priznanje i znatno proširenje svoje teritorije, a istog dana 1941. godine je podignut opštenarodni ustanak protiv fašističkog okupatora koji je veliki francuski filozof Žan Pol Sartr opisao kao jedan od najveličanstvenijih događaja istorije 20. vijeka“ – istaknuto je na proslavi.
Foto: Crnogorska Partija Srbije
U galeriji Crnogorskog kulturnog centra je otvorena izložba fotografija pod nazivom „Epopeja crnogorskih partizana” koju je priredio publicista i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović.
Moderatorka kulturnog događaja je bila Jana Krivokapić studentica FCJK sa Cetinja, a u muzičkom dijelu programa nastupio je Andraš Tot na violončelu, kome je uručena plaketa zahvalnosti za dugoodišnju saradnju sa Crnogorskim kulturnim centrom.
Podijeli: