Humanitarni koncert u Nišu: Bojan Marović oduševio publiku u Narodnom pozorištu

U Narodnom pozorištu u Nišu sinoć je održan humanitarni koncert Bojana Marovića. Ovaj koncert organizovalo je Udruženje Crnogoraca Jugoistočne Srbije u saradnji sa Bankom dobročinstva kako bi se prikupila neophodna sredstava za lečenje obolele dece.

Na konferenciji za novinare pre samog koncerta, u ime organizatora govorio je Miloš Paović, predsednik Udruženja Crnogoraca Jugoistočne Srbije koji je istakao dobru saradnju sa Upravom za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore koja je odlučila da finansira ovaj događaj.

− Želeli smo da napravimo jedan umetnički program vezan za umetnike iz Crne Gore ili za umetnike koji su poreklom iz Crne Gore a žive u Srbiji. Obratili smo se Bojanu Maroviću, koji je to sa oduševljenjem prihvatio. Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore je odlučila da bude pokrovitelj, a mi smo uzeli učešće organizatora. U saradnji sa Bankom dobročinstva iz Niša smo dogovorili da sav prihod ode njima, a da će oni to raspodeliti na najbolji način – rekao je Paović.

Bojan Marović je prisutan na balkanskoj muzičkoj sceni skoro dve decenije, snimio je tri albuma i 13 singlova, a publika u Nišu sinoć je imala prilike da sluša neke od njegovih najvećih hitova kao što su Tebi je lako, Neka te ljubi, Bićeš moja, Više te nema i druge.

 

Velika emocija pevača se lako prenela i na publiku koja je zajedno sa njim pevala u glas hitove koji su se nizali jedan za drugim i prema reakciji posetilaca moglo se zaključiti da se na koncert Bojana Marovića dugo čekalo. Koncert je upotpuno i nastup članova legendarne jugoslovenske grupe „Lutajuća srca” Spomenke Đokić i Vlade Crnomarkovića, koji su se sa velikim oduševljenjem odazvali ovom humanitarnom gestu, a koje je publika nagradila velikim aplauzima.

Sem samog prihoda od prodaje karata, na ulazu u Narodno pozorište je bila postavljena i kutija gde su posetioci ostavljali svoje dobrovoljne priloge. Humanitarka Marina Adamović, iz Banke dobročinstva, poručila je da će sredstva prikupljena na koncertu mnogo značiti mališanima koji boluju od raznih bolesti.

Medijski pokrovitelji ovog događaja bile su Niške vesti i Radio Aleksinac.

Podijeli: