Hadžić u posjeti udruženjima na Kosovu

Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima predvođena v.d. direktorom mr Seidom Hadžićem boravila je u službenoj posjeti udruženjima i uglednim pojedincima na Kosovu, koji su porijeklom iz Crne Gore.

Delegaciju su dočekali između ostalih i Mijaz Mehović – Predsjednik filijale UDBK za Kosovo, Mirzet Džogović – Zamjenik gradonačalnika opštine Peć, Asmir Zekić – Predsjednik Fudbalskog kluba Behar iz Vitomirice, Mehmed Ćeman – Službenik u Opštini Istok, Mersiha Adrović – Službenica u Direktoratu Kukture u Opštini Peć, Adnan Dacić – Profesor u Gimnaziji, Faik Balić – Direktor Doma Kulture u Vitomirici.

U srdačnoj dobrodošlici domaćini su iznijeli niz problema sa kojima su se susretali ranije, a jedan od najvećih je i taj što u prošlosti ova grupa udruženja, kao i uspješnih pojedinaca iz neobjašnjivih razloga nijesu imali saradnju sa institucijama matične države Crne Gore.

Nakon uvodnih izlaganja domaćina obratio se direktor Hadžić i poručio da je Uprava na raspolaganju svima koji žele da ostvare saradnju sa njom, te da doprinesu poboljšanju odnosa između dijaspore i Crne Gore. ,,Granica naše zemlje je prag vaše kuće, a Crna Gora je vaš dom” istakao je Hadžić. Takođe je naveo: „Mi ćemo mijenjati loše prakse od ranije, a radit ćemo na zbližavanju cjelokupne dijaspore sa svojom zemljom bez obzira na nacionalnost, a državni identitet je naša identifikacija.“

Kao član delegacije posjeti je prisustvovao i v.d. pomoćnik direktora Arben Jakupi, i tom prilikom podijelio je radost što naša dijaspora i na Kosovu obnaša jako odgovorne i značajne funkcije, te to samo po sebi govori koliko veliki potencijal ima naša dijaspora.

Na kraju sastanka Hadžić je konstatovao i zaključio da je ovo jedan od niza koraka uspostavljanja saradnje i da će ona biti unaprijeđivana u budućnosti sa cjelokupnom dijasporom Kosova, a da plodovi te saradnje će se ubrzo prepoznati na konkretnim projektima i ostvarenim inicijativama.

Podijeli: