Generalni konzul Crne Gore u posjeti Lovćencu

Novi Generalni konzul Crne Gore Dragan Đurović  danas je posjetio opštinu Mali Iđoš i tom prilikom se sastao sa predsjednicima udruženja crnogoraca iz te opštine.

Nakon zvanične posjete sa čelnicima opštine Mali Iđoš, Generalni konzul je posjetio Lovćenac i sastao se sa predstavnicima udruženja crnogoraca. Sastanak je održan u prostorijama nacionalnog savjeta u Lovćencu gde je Generalni konzul upoznat sa radom crnogorskih udruženja.

Predsjednik udruženja crnogoraca Lovćenca Nikola Muhadinović se zahvalio na posjeti, gospodinu Đuroviću, i tom prilikom istakao da očekuje da će se nastaviti dobra saradnja sa predstavnicima države Crne Gore kao što je to i do sad bilo. Iz udruženja su napomenuli da je najveći problem u Lovćencu odlazak mladih  i da je u poslednjih 10. godina značajno smanjen broj stanovnika u tom mjestu, zbog loše ekonomske situacije.

Generalni konzul se zahvalio na srdačnom prijemu i izrazio zadovoljstvo što se upoznao sa radom udruženja Crnogoraca iz Lovćenca i istako da će nastaviti aktivnosti koje je započeo gospodin Kankaraš, doskorašnji Genralni konzul. Sa pravom crnogorska zajednica očekuje pomoć od matične države, rekao je konzul i obećao pomoć u svim aspektima.

 

Podijeli: