Fondacija Petrović Njegoš posredovala u donaciji 10.000 hirurških maski KCCG-u

Donacija u vidu 10.000 hirurških maski je, posredstvom Fondacije Petrović Njegoš i Ambasade Crne Gore u Parizu, stigla u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Ovu donaciju, čija je vrijednost 25.000 eura, inicirala je Dr Hazrija Ada Mustafić, kardiolog i epidemiolog crnogorskog porijekla, koja radi u pariškoj Univerzitetskoj bolnici Ambroise-Paré.

Fondacija Petrović Njegoš saopštila je da je donacija obezbijeđena zahvaljujući generalnom direktoru Javne pomoći bolnica u Parizu Martinu Hiršu i nevladinoj organizaciji Bip Humanitaire. Dr Mustafić je molbu za pomoć u vezi doniranja maski uputila Fondaciji, koja je u saradnji sa Ambasadom organizovala preuzimanje i dostavljanje donacije Kliničkom centru.

Uprava za dijasporu sa ponosom ističe da je značajan broj predstavnika dijaspore Crne Gore, kako udruženja tako i pojedinaca, u ovim izazovnim vremenima, donacijama novčanih i drugih sredstava dokazao koliko su humani naši ljudi koji žive u inostranstvu i na djelu pokazao privrženost zavičaju i ljudima u matičnoj državi.

Podijeli: