Donatorsko veče Fondacije „Gusinje“ 18. decembra

Fondacija „Gusinje“, nakon godinu dana pauze, zbog pandemije izazvane virusom korona, organizuje tradicionalnu Donatorsku večer, 18. decembra u Njujorku, sa ciljem da se pomognu određeni projekti u Gusinju.

Kako ističu u saopštenju, ove godine 15. Donatorska večer će se održati u nešto drugačijem formatu nego ranijih godina.

„Svjesni donekle manjih aktivnosti posljednjih godinu – dvije, Fondacije ‘Gusinje’ za predstojeću godinu ima nekoliko planova i detalji ovih planova će biti dostavljeni iste noći“, napominju u Fondaciji.

Kako dodaju, Fondacija je poznata kao lider crnogorske zajednice u Njujorku i lista ostvarenih projekata je velika, a to se posebno odnosi na nekoliko kapitalnih projekata koje su odradili sami ili u partnerstvu sa Vladom Crne Gore.

„Tu prije svega mislimo na renoviranje zgrade Opštine Gusinje, sportskih terena i gradskog mezarja u tom gradu. Naši projekti uključuju i mnoge humanitarne akcije, pomoći sportskim klubovima, kao i zdravstvenim i edukativnim ustanovama. Granice naše pomoći nijesu isključivo bile vezane samo za Gusinje, već smo učestvovali u nekoliko akcija u Plavu, a u borbi protiv epidemije COVID-19 finansijski smo podržali i državu Crnu Goru“, naglašavaju u Fondaciji.

Pozvali su članove i prijetelje da u što većem broju prisustvuju donatorskoj večeri i pomognu u ostvarivanju cilja, a to je za bolje i ljepše Gusinje.

 

Podijeli: