Dodeljene zahvalnice povodom tri godine od osnivanja Zajednice Crnogoraca u Albaniji

Povodom trogodišnjice stvaranja Udruženje ZCGA (Zajednica Crnogoraca u Albaniji) Predsjedništvo je organizavalo radni sastanak u Tirani. Tokom sastanka  raspravljalo se o programu aktivnosti za period 2021- 2022 godine. Zbog teške situacije sa Covid-19 i nemogućnosti organizovanja aktivnosti povodom ovog jubileja, odlučeno je da se dodjeluju svjedočanstva zahvalnosti najistaknutim pojedincima i institucijama, koji su dali stalni doprinos i podržavali program ZCGA, od njenog osnivanja, u promovisanju ličnosti i istorijskih dogadjaja, koji su ostavili duboki trag u istoriji Crnogorskog i albanskog naroda.

Povodom trogodišnjice stvaranja ZCGA, odlučeno je da se svjedočanstvo zahvalnosti dodjeli:

1) Matici crnogorskoj sa Predsjednikom gospodinom Draganom Radulovićem i generalnim sekretarem gospodinom  Ivanom Ivanovićem, sa posvetom: Za podršku i stalnu saradnju, koju su pružili našem Udruzenje i  njenom programu od osnivanja!

2) Predsjedniku Okruga Ljes, gospodinu Eduard Ndreci, sa posvetom: Za  podršku koju je pružio našem Udruženju, u realizaciji aktivnosti  obilježavanja Medovske tragedije, gdje je 6 Januara 1916. godine potonuo brod Brindizi i tom prilikom izgubilo živote oko 400 Crmogorskih dobrovoljaca iz  Amerike. Ova tragedija je poznata kao „Crnogorski Titanik

3) Mitropolit Elbasan, Shpat i Librazhda, Imzot Andon Merdani za podršku koju je pružio Udruženju.

4) Bivši gradonalcanik Bara, dr. Zoran Srzentić za podršku koju je pružio crnogorskoj manjini u Albaniji.

5) Ideatoru i glavnom podržaocu Udruzenja, predstavniku Matice Crnogorske za Sjevernu Makedoniju, gospodinu Miroljubu Orlandiću.

6) Posthumno posvećena legendi albanskog fudbala, Milutinu Krdžiću.

7) trojici najstarijih članova udruženja; gosp.Borislavu ćulafiću, gdj-i Bardhi Soskić i gdin-u Ibrahimu  Djonbaliću

Podijeli: