Đukanović sa dijasporom u Njujorku: Hvala za lojalnost Crnoj Gori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović se po dolasku u Njujork, gdje učestvuje na 74. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, susreo sa predstavnicima dijaspore u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku.

Kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta, Đukanović se zahvalio cijeloj dijaspori za lojalnost Crnoj Gori i doprinos stremljenjima naše savremene države, konstatujući da dijaspora predstavlja značajan crnogorski potencijal za blisko bolju budućnost.

“Razgovarano je o procesima u našoj zemlji i regionu, u kontekstu integracionih aspiracija, dostizanja evropskih vrijednosti i standarda i povećanja kvaliteta života građana”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik će, najavljeno je, imati priliku da se sretne sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore i u četvrtak, nakon istupanja pred Generalnom skupštinom UN-a.

Đukanović će danas prisustvovati zvaničnom otvaranju generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine i biće gost na ručku koji za najviše zvaničnike članica UN-a priređuje Antonio Guteres, kao i na prijemima predsjednika SAD-a Donalda Trampa i Evropskog savjeta Donalda Tuska.

Podijeli: